top banner

Pagina 25 - Credite imobiliare: Articole, știri și sfaturi financiare

Alba-neagra cu Prima Casa

Senatorii produc o surpriza de proportii in cazul Legii darii in plata. Desi in cadrul dezbaterilor din comisii, propunerea BNR de a excepta creditele Prima Casa de la lege a fost respinsa, apare ca fiind aprobata in raportul final care ar trebui sa ajunga in plen.

24 Feb 2016 | Credite imobiliare

Zamfir: Senatorii amana deliberat dezbaterea darii in plata

Legea privind darea in plata este, din nou, amanata deliberat de catre senatori, acuza initiatorul actului normativ, deputatul Daniel Zamfir. Intre timp, senatorii au primit si un punct de vedere de la Consiliul Superior la Magistraturii, care, insa are caracter consultativ.

23 Feb 2016 | Credite imobiliare

Bancherii descopera beneficiile insolventei personale

Bancile din Romania descopera beneficiile Legii privind insolventa persoanelor fizice dupa multi ani de lupta asidua impotriva acestui act normativ. In plin proces de reexaminare a Legii privind darea in plata, bancherii propun devansarea termenului de intrare in vigoare a insolventei personale, prezentand avantajele acesteia pentru consumatori.

18 Feb 2016 | Credite imobiliare

Darea in plata se aplica si la Prima Casa

Creditele acordate in cadrul programului Prima Casa nu vor fi exceptate de la prevederile Legii privind darea in plata. Asa au decis miercuri senatorii din comisiile Economica si Juridica. Bancile comerciale si BNR au propus ca imprumuturile acordate in cadrul programului guvernamental sa fie excluse de sub incidenta actului normativ.

17 Feb 2016 | Credite imobiliare

Darea in plata ramane fara plafoane

Propunerile BNR cu privire la introducerea de plafoane in Legea „darii in plata” au fost respinse, marti, de senatorii din Comisia de Buget, Finante, Banci. Insa respins a fost si amendamentul propus de initiatorul actului normativ referitor la scutirea de datorii a celor a caror casa a fost deja executata silit dar au ramas datori la banca.

16 Feb 2016 | Credite imobiliare

Avansul la ipotecare, sub lupa Concurentei

O alta banca anunta majorarea avansului pentru creditele ipotecare in contextul discutiilor pe Legea darii in plata. Este vorba despre Bancpost, care a publicat pe site-ul propriu noile conditii de creditare, din care reiese faptul ca percepe un avans de 33% pentru ipotecarele in lei si 43% pentru cele in valuta.

15 Feb 2016 | Credite imobiliare

BNR desfiinteaza legea Darii in plata

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a transmis Parlamentului un set de propuneri privind adaptarea legii Darii in plata. Propunerile BNR preiau multe dintre sugestiile bancherilor, introducand mai multe restrictii si plafoane. In forma initiala, legea a fost retrimisa la Parlament de presedintele Klaus Iohannis.

12 Feb 2016 | Credite imobiliare

Isarescu: Darea in plata nu ar strica, daca se aplica celor cu probleme reale

Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) par sa accepte Legea darii in plata, cu conditia sa se aplice doar celor care au probleme reale, iar creditele Prima Casa sa fie exceptate. Guvernatorul spune ca BNR va transmite Parlamentului propuneri pentru modificarea Legii.

08 Feb 2016 | Credite imobiliare

Prima Casa nu dispare, ci accelereaza

Programul Prima Casa nu numai ca nu dispare, asa cum ameninta bancile, dar chiar accelereaza. In ianuarie, numarul mediu de solicitari pe zi era de 150, dar in ultima perioada a ajuns la 240, potrivit Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

05 Feb 2016 | Credite imobiliare

MFP: Nicio banca nu a anuntat iesirea din Prima Casa

Amenintarile bancilor cu privire la iesirea din programul Prima Casa sunt demontate de Ministerul Finantelor Publice. Institutia a transmis, prin intermediul unui comunicat de presa, faptul ca nicio banca inscrisa in program nu si-a anuntat intentia de a renunta la Prima Casa.

04 Feb 2016 | Credite imobiliare
Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară